DORSZOWE ŻNIWA, czyli Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich to jeden z najstarszych konkursów kulinarnych w Polsce, którego celem jest przede wszystkim promocja sztuki i tradycji kulinarnej oraz utrwalanie więzi i jedności kucharzy. Do rywalizacji w mistrzostwach staną kucharze z całej Polski, którzy przygotowując dwa dania konkursowe, poddają się ocenie profesjonalnego grona jurorów. Dorszowe Żniwa odbędą się już 6 lipca 2019 w Muszli Koncertowej w Świnoujściu. Zapraszamy od 10:30 do 17:00.
W jury konkursu zasiądą m.in. Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Andrzej Polan oraz Janusz Profus. Pośród tegorocznych atrakcji, oprócz części konkursowej, odbędzie się wielkie gotowanie 3000 litrów zupy rybnej wraz z degustacją oraz degustacja ponad 500 porcji wędzonych ryb!
Organizatorem Mistrzostw jest Krzysztof Szulborski wraz ze Stowarzyszeniem Kucharzy Polskich.
Konkurs Honorowym Patronatem objął Prezydent miasta Świnoujścia Janusz Żmurkiewicz
Współorganizatorem XVI Dorszowych Żniw jest Hotel & Spa Trzy Wyspy wraz z Miastem Świnoujście oraz Miejskim Domem Kultury.
WSTĘP BEZPŁATNY! ZAPRASZAMY